گروه جنگ نرم مشرق- مستندي كه ترجمه و خلاصه آن را پيش رو داريد، با نام «سربازان زينب(س)» كاري از شبكه پرستيوي، نگاهي است به زندگي و تلاشهاي مردم دمشق و همسايگان حرم مطهر بانوي مقاومت، حضرت زينب كبري سلامالله عليها براي دفاع از حرم اين بانوي بزرگوار.
عطار سادهاي كه در اين شهر روزگار ميگذراند نظرش را درباره همسايگي با اين بانو اين گونه بيان ميكند: نگاهبان واقعي ما اوست. همه كساني كه اينجا زندگي ميكند، مخلوقات ضعيفي هستند كه در پناه ايشان هستند.
يكي از سربازان مدافع حرم میگوید: ميخوام از كشورم و از اين حرم دفاع كنم. ما در اين مسير گام برميداريم و به اين آسانيها دستبردار نيستيم.
دختران خردسال دمشق، اينگونه به زيارت مدافع خود ميروند:
دكتر سمير طاها، تنها دندانپزشك مرد ساكن منطقه سيده زينب(ع) در شهر دمشق است. در اين شهر تنها يك دندانپزشك زن ديگر طبابت ميكند. وي عضو اين گروه و دسته نظامياي نيست و حتي عضو كميته دفاعي سيده زينب(ع) هم نيست اما زندگي جاري در شهر كاملاً مديون نيروهاي دفاعي سيده زينب(ع) ميداند كه هر روز هم قويتر ميشوند. وي سلاح خودش را درمان مردم ميداند. او همكاري مردم با نيروهاي دفاعي را مانند نيروهاي حزبالله لبنان و بسيج ايران ميداند.
در اين شهر هر كسي در هر پست و جايگاهي كه هست حاضر است در هر لحظهاي سلاح به دست بگيرد و وارد ميدان كارزار شود. به دليل مسافت طولانياي كه از ايران دارند، مدل مبارزه خود را از روي حزبالله لبنان تنظيم ميكنند.
در این مصاحبه، پدر و پسر، دلیل ورودشان به نیروهای دفاع ملی را دفاع از حرم حضرت زینب(ع) و دفاع از کشورشان میدانند و میگویند استقامت خود را تا آخرین نفس ادامه خواهند داد. برادر کوچکتر میگوید حالا که پا در این مسیر گذاشتهایم به این سادگی عقب نمیکشیم.
هر چند که منطقهای آزاد شده باشد و هیچ نیروی تکفیری و قصابی آنجا نمانده باشد اما گشتهای روزانه باید کماکان ادامه یابد. سربازان زینب(س) هرچند که سن و سالی نداشته باشند اما هنگامی که صحبت از ناموس و وطن به میان میآید دیگر سن و سالی در کار نیست.
این باور تمام مردم دمشق است که آنان مدافع حرم نیستند بلکه این حضرت زینب(س) است که از آنان محافظت میکند. بسیاری از مردم بارها به چشمان خود دیدهاند موشکها و گلولههای بسیاری را که از مسیر خود منحرف شده و به حرم سیده زینب(س) اصابت نکردهاند.
بسیاری از مغازهدارها در طول بحران سوریه حتی یک روز هم مغازههای خود را با اینکه زیر آتش توپ و گلوله بودند نبستند. اعتقادشان هم این است که به عنوان متولیان نگاهداری از حرم سیده زینب(ع) باید شبانهروز آماده باشند.
هرچند که اکنون دورتادور حرم حضرت زینب(س) با بلوکهای سیمانی بسته شده و هرچند که این بلوکهای سیمانی تأثیر چندانی در جلوگیری از حملات احتمالی تکفیریها ندارد اما مردم دمشق باورشان این است که باید بمانند و مقاومت کنند و استفاده از بلوکهای سیمانی هم استعاره از مقاومتی است که دارند.
مردم دمشق از مرد و زن و کودک، در شبهای قدر و شهادت امیرالمؤمنین علی(ع) این گونه به عزاداری میپردازند:
دانلود کامل مستند